ΑΡΜΕΝ ΚΟΥΠΤΣΙΟΣ Ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ (14/9/1906)

Άρμεν Κούπτσιος ο νεώτερος Έλληνας Μακεδονομάχος 

……….Θα ήθελα προτού διαβάσετε την ιστορία τού Άρμεν Κούπτσιου να κάνω μιά μικρή εισαγωγή.

……….Ο Βώλακας είναι ένα πανέμορφο χωριό κάτω από το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού στην Δράμα.Ο Βώλακας είναι ορεινό ντόπιο καθαρά μακεδονικό χωριό. Οι κάτοικοι μιλούσαν και μιλούν και το σλαβικό ιδίωμαΟ Άρμεν ήταν ένας γνήσια εθνικά Μακεδόνας!.

……….Κάνω την ανάρτηση αυτή, από την μιά γιά να αναδείξω την προσωπικότητα ενός γηγενούς Μακεδονομάχου, τού Άρμεν, αλλά γιά να θυμίσω σε πολλούς ότι πολλά νέα παιδιά θυσιάστηκαν, όχι γιά να γίνει η Μακεδονία ελληνική, αλλά γιά ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ.

……….Αγωνίστηκαν οι ντόπιοι Μακεδόνες ενάντια στους εισαγώμενους βούλγαρους τής VMRO. Υπήρχαν όμως δυστυχώς και κάποιοι Μακεδόνες που συνεργάστηκαν με τούς βουλγάρους.

……….Ο Άρμεν δεν μιλούσε καλά ελληνικά αλλά μιλούσε άπταιστα την ‘’απαγορευμένη«μακεδονική»γλώσσα’’ δηλαδή τα σλαβικά ή βουλγάρικα.

……….Έγινε όμως ο νεώτερος Έλληνας Μακεδονομάχος μάρτυρας. Ένας εθνικά Μακεδόνας ΉρωαςΕίναι ο πιό αγαπητός εθνικά Μακεδόνας Ήρωας τής Δράμας, η μοναδική προτομή τού οποίου κοσμεί την κεντρική πλατεία τής πόλης. Η προτομή βρίσκεται στο σημείο τής εκτέλεσής του.


2 απαντήσεις στο “ΑΡΜΕΝ ΚΟΥΠΤΣΙΟΣ Ο ΝΕΩΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ (14/9/1906)”

  1. Αυτες οι ηληθιοτητες που γραφεις, υποδεικνυουν την πληρη αγνοια ιστοριας απο πλευρας σου, καθ’ οτι διακατεχεσαι απο τυφλο φανατισμο, ο οποιος δεν σου επιτρεπει να δης την αληθεια. Για σενα ισχυει ο,τι εμαθες στο σχολειο (οπως και ολοι μας) “γαρνιρισμενο”, ως ειθισται, με μπολικη προπαγανδα. Διαβασε και κανενα ξενο βιβλιο γι’ αυτα τα θεματα για να δης τι αναφερουν Αγγλοι, Γαλλοι η και αλλοι ιστορικοι και συγγραφεις που εζησαν τα γεγονοτα αυτα επι τουρκοκρατιας στην Μακεδονια. Βγαλε το “γρασσο” της προπαγανδας απ’ τα ματια σου!…

  2. Σ’ ευχαριστώ πολύ για το πλήρες, ιστορικά εμπεριστατομένο και γεμάτο επιχειρήματα σχόλιό σου.
    Αν κρίνω από τον όνομα, αντιλαμβάνομαι πλήρως την ιερή αγανάκτισή σου. Αν κρίνω από τους τόνους, αντιλαμβάνομαι πλήρως γιατί λέμε “Γυφτοσκοπιανοί”.

    ΥΓ. Μάλλον δεν πρόσεξες ότι το κείμενο δεν είναι δικό μου, διότι, κάτω χαμηλά έχω σύνδεσμο που σε παραπέμπει στην πηγή απ’ όπου άντλησα το θέμα. Δεν πειράζει΄ σε καμμιά κατοσταριά χρόνια που θα φύγουν οι τσίμπλες από τα μάτια θα βλέπεις καλλίτερα.

    ΥΓ 2. Το “Ελληνικό Ημερολόγιο” είναι θυγατρικό του e-istoria, εκεί (http://www.e-istoria.com/makedonikos_agonas.html) θα βρεις ΚΑΙ ξένους ιστορικούς (ιστορικούς και όχι γιούφτους) για να διαβάσεις.

Αφήστε μια απάντηση