ΨΕΥΔΩΝΥΜΗ ΓΛΩΣΣΑ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

 .

 Κι όμως, δεν πρόκειται γιά το Πατρινό καρναβάλι, αλλά γιά παρέλαση "ματσεντόνων" από τα Σκόπια...

.

Η «μακεδονική» τής «Μακεδονίας» των Σκοπίων

 .

Τού Γιώργου Μπαμπινιώτη

.

Da vi go pretstavam sina mi Blazeta… Mu ja dador na Petrata knigata… Go razdivali peracot…

.

……….Καταλαβαίνετε τίποτε; Ούτε λέξη; Μα δεν ξέρετε «Μακεδονικά»; Αίσχος Έλληνες, ιδίως εσείς Έλληνες τής Μακεδονίας, να μη γνωρίζετε την «μακεδονική» γλώσσα των «αδελφών» σας των Σκοπίων, να μην γνωρίζετε την γλώσσα σας! Ντροπή! Τέτοιοι που είστε, καλά πάθατε και μείνατε αλύτρωτοι από τούς Έλληνες! Ενώ οι «Μακεδόνες» των Σκοπίων τα κατάφεραν να είναι από καιρό λυτρωμένοι…

……….Σε μιά ολόφρεσκη «Μακεδονία», με μιά ιστορία 48 ολόκληρων ετών (από το 1944!), που η μόνη της σχέση με την δική σας την παμπάλαια των 3.000 χρόνων είναι το όνομα τού κράτους (Λαϊκή Δημοκρατία τής Μακεδονίας!) και το όνομα τής γλώσσας τους (Μακεδονική γλώσσα!). Εάν θέλετε να λέγεστε κι εσείς Μακεδόνες, εσείς Έλληνες τής Θεσσαλονίκης, των Σερρών, τής Φλώρινας, τής Καστοριάς και κάθε άλλης περιοχής τής Βόρειας Ελλάδας, δεν έχετε παρά να αποδείξετε ότι είστε Σλάβοι! Είναι απλό!

……….Τέτοιοι παρανοϊκοί διάλογοι και ερωτήσεις μπορούν να προκύψουν, όταν επικρατούν η ιστορική παράνοια και η κουτοπόνηρη εθνικιστική βουλιμία, αυτές που γέννησαν το 1944 ένα κράτος με τον ψευδεπίγραφο τίτλο τής «Μακεδονίας», παρμένο από την ελληνική Μακεδονία, και μιά ψευδώνυμη γλώσσα, την «Μακεδονική», που το όνομά της σκόπιμα και παραπλανητικά επελέγη γιά να χαρακτηρίσει ως γλώσσα ένα ανάμεικτο βουλγαροσερβικό, στην πραγματικότητα, ιδίωμα τής Σλαβικής, το σλαβικό ιδίωμα τού Κράτους των Σκοπίων, όπως είναι η σωστή ονομασία τής γλώσσας που μιλιέται σήμερα στην Λαϊκή Δημοκρατία των Σκοπίων.


  • Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να διαβάσετε στο : www.e-istoria.com

Αφήστε μια απάντηση