ΚΑΛΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΓΕΝΝΑ !

,

,

Καλά Δεινοσαυρούγεννα!

.

……….Όταν «καπνίζει ο λουλάς» και επιδοτεί και ο εσχατόγηρος θείος Τζωρτζ τής «Ανοιχτής Κυνωνίας», οι ξεσαλωμένοι μισθοφόροι τής «νέας τάξης τραυμάτων» επιτυγχάνουν το ανέλπιστο. Μέχρι σήμερα μάλλον αφελώς πιστεύαμε ότι η «ξεφτίλα» έχει κάποια όρια, ακόμη και υπό καθεστώς «αριστεράς και προόδου». Τώρα ευλόγως δικαιούμαστε να υποθέσουμε ότι δύναται να μην έχει.

……….Η σταδιακή έμπρακτη κατάργηση τού παραδοσιακού δημόσιου εορτασμού των Χριστουγέννων, επιβαλλόμενη στην Πατρίδα μας χωρίς την συγκατάθεση τού «κυρίαρχου» ελληνικού λαού, έχει τεθεί σε εφαρμογή, αν και αναπτύσσεται με τον πλέον προσβλητικό και προκλητικό τρόπο, όπως εκ φύσεως αρμόζει στους περιορισμένου βεληνεκούς εγκεφάλους που επιβραβεύονται αδρώς προκειμένου να την φέρουν σε «απαίσιο πέρας».

……….Φέτος, λοιπόν, στην «όμορφη» Θεσσαλονίκη δεν έχουμε ούτε φάτνη ούτε Χριστό, επειδή απλώς αποφασίστηκε η δημόσια έκθεση δεινοσαύρων και τεράτων τής εποχής των παγετώνων στους χώρους όπου η παράδοση απαιτεί να τοποθετείται η εικαστική απεικόνιση τής Γέννησης τού Σωτήρα Χριστού. Κρίθηκε, δηλαδή, προτιμότερο – ίσως και διδακτικότερο – να προβληθούν τα θηρία, παρά τα Χριστούγεννα, ώστε τα παιδάκια να φωτογραφίζονται δίπλα σε φρικαλέα ζώα, παρά κοντά στο Θείο Βρέφος, και με αυτόν τον τρόπο να διατηρούν στην παιδική μνήμη τους τα μαμούθ και τους τυραννόσαυρους, λες και δεν είναι αποκρουστικά επαρκής η καθημερινή επαφή τους με ένα πλήθος κτηνωδών προτύπων που αφειδώς τούς παρέχει η παρακμιακή τηλεόραση και οι άλλες «πολιτιστικές» δραστηριότητές τους.

……….Έχει διατυπωθεί, ωστόσο, και ένα είδος αντιλόγου, ο οποίος αντιλαμβάνεται την έκθεση τεράτων και θηρίων ως ένα πολιτικό δρώμενο συμβολικού χαρακτήρα που, καίτοι επιχειρήθηκε να παραμείνει απλώς υπονοούμενος, τελικά κατέστη σαφής: η επιλογή τής δημόσιας παρουσίασης τού αδηφάγου εσμού των δεινοσαύρων και των απεχθών θηρίων τής εποχής των παγετώνων επιτυχώς παραπέμπει στα εισέτι – τι θαύμα! – επιζώντα πολιτικά όντα των απαρχών τής προκατακλυσμιαίας «μεταπολιτευτικής» περιόδου. Παρά ταύτα, εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε: γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη εορταστική περίοδος γιά να προβληθεί ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα; Χάθηκαν οι άλλες μέρες;

……….Επειδή, όμως, είναι κρίμα και άδικο να εγκαταλείπεται χωρίς την κατάλληλη καλλιτεχνική επένδυση μία τόσο λαμπρή παρουσίαση τής παλαιολιθικής αγέλης «τής αριστεράς των παγετώνων», αναγκαία καθίσταται έστω μόνον μία ανάλογη στιχουργική πρόταση, πάντοτε σε αναμονή και μίας ταιριαστής μουσικής υπόκρουσης, ίσως με ήχους που παράγει η καθ’ υπερβολή κατανάλωση φασολάδας ή άλλων οσπρίων:

***

Τρίγωνα, κάλαντα, μες στην γειτονιά,

ήρθαν οι Δεινόσαυροι και τέρατα πολλά!

Τρίγωνα, κάλαντα, στο τρανό χωριό,

φέρτε μας βρικόλακες και διώξτε τον Χριστό!

******

Καλά Δεινοσαυρούγεννα, λοιπόν, και ταχεία ανάρρωση!

 

Αθανάσιος Τσακνάκης

15/12/2017

***

Σημείωση πνευματικών δικαιωμάτων:

……….Το κείμενο αυτό αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία τού συγγραφέα.

……….Επιτρέπεται η δωρεάν αναδημοσίευση στο διαδίκτυο και μόνον, αυτούσιου και χωρίς αλλαγές τού παρόντος κειμένου, μόνον μετά από άδεια τού συγγραφέα, και με τον αυστηρό όρο να αναφέρονται σαφώς ο συγγραφέας και η αρχική πηγή δημοσίευσης, και εφ’ όσον η αναδημοσίευση περιλαμβάνει το σύντομο βιογραφικό τού συγγραφέα, και την σημείωση πνευματικών δικαιωμάτων.

……….Απαγορεύεται η αφαίρεση ή προσθήκη λέξεων, φράσεων και η με κάθε άλλο τρόπο τροποποίηση ή αλλοίωση τού κειμένου και τού περιεχομένου του.

***

***   ***   ***
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΣΑΚΝΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

……….Ο Αθανάσιος Τσακνάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στα 1971.

……….Είναι πτυχιούχος τής Θεολογικής Σχολής τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Απόκρυφη Χριστιανική Γραμματεία, και πτυχιούχος τού τμήματος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας τής Φιλοσοφικής Σχολής τού ιδίου Πανεπιστημίου.

……….Έχει σπουδάσει Παλαιογραφολογία, Πληροφορική και Ξένες Γλώσσες στην Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Μεγάλη Βρετανία.

……….Διετέλεσε Πρόεδρος τού Οργανισμού Διεθνοποίησης τής Ελληνικής Γλώσσας.

……….Στα 25 χρόνια του τιμήθηκε με το αξίωμα τού Τακτικού Μέλους τής Ελληνικής Ακαδημίας τής Χώρας των Βάσκων.

……….Εδώ και χρόνια ζει μόνιμα στην Ξάνθη και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως καθηγητής ξένων γλωσσών και μεταφραστής.

……….Το συγγραφικό και μεταφραστικό έργο του περιλαμβάνει περίπου 50 βιβλία, ενώ τα μαθήματά του έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες.

***