ΝΑ ΠΩΣ ΕΚΤΟΥΡΚΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

,

,

Νά πώς εκτουρκίζονται οι Πομάκοι τής Θράκης 
Αθώες παιδικές ψυχές

Ποτίζονται με μίσος και φανατισμό (2018)

 

Τού Σεμπαϊδήν Καραχόντζα.

Δημοσιογράφου και συγγραφέα.

 

……….Πολλές φορές έχει τεθεί τόσο σε μένα όσο και σε άλλους το ερώτημα πόσοι εκ των Πομάκων τής Θράκης πλέον αισθάνονται ή δηλώνουν τούρκοι αλλά στο ερώτημα αυτό κανένας δεν μπορεί να απαντήσει με ακρίβεια. Ένα είναι σίγουρο, πως ο αριθμός των εκτουρκισμένων Πομάκων στη Θράκη μεγαλώνει όσο περνάνε τα χρόνια.

……….Βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολο να πιέσεις έναν μεγάλο να αλλάξει τα πιστεύω του και ξαφνικά να ξυπνήσει ένα πρωί και να πει «εγώ αισθάνομαι τούρκος» κι αυτό το ξέρει πολύ καλά το Προξενείο τής Κομοτηνής. Γι’ αυτό ακριβώς ο εκτουρκισμός των μουσουλμάνων τής Θράκης ξεκινάει από παιδική ηλικία, τότε που εύκολα δηλαδή θα διαμορφώσεις τις ιδέες και τα πιστεύω ενός ανθρώπου.

……….Αυτό γίνεται κυρίως μέσα στα φροντιστήρια θρησκευτικών που λειτουργούν στο τζαμί τού κάθε χωριού. «Παιδιά τούρκων, τούρκοι είμαστε εμείς» έλεγαν πρόσφατα παιδάκια μικρής ηλικίας στον Εχίνο κατά την διάρκεια τής τελετής λήξης τής χρονιάς στο εκεί φροντιστήριο θρησκευτικών. Συγκεκριμένα ένα από τα παιδάκια απήγγειλε τους παραπάνω στίχους.

……….Πως είναι δυνατόν λοιπόν όταν αυτό το παιδί διδάσκεται σε τέτοια ηλικία αυτά τα πράγματα, ότι δηλαδή είναι παιδί τούρκων, μεγαλώνοντας να αισθάνεται οτιδήποτε άλλο εκτός από τούρκος.

……….Κάποιος με ρώτησε πρόσφατα «μα οι γονείς αυτών των παιδιών δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται;» όχι δεν καταλαβαίνουν γιατί πολύ απλά κι αυτοί ακριβώς τα ίδια πράγματα διδάχτηκαν στην παιδική τους ηλικία, ότι δηλαδή είναι τούρκοι.

……….Αυτό επί τής ουσίας σημαίνει πως όσο περνάνε τα χρόνια, όσο οι μεγάλοι σε ηλικία Πομάκοι φεύγουν από τον μάταιο τούτο κόσμο και στην θέση τους έρχονται τα παιδιά τους, θα είναι όλο και περισσότεροι οι Πομάκοι που θα λένε «εμείς είμαστε τούρκοι». Θα είναι άνθρωποι που θα έχουν διδαχθεί να μισούν την Ελλάδα στην οποία ζουν και να αγαπάνε την τουρκία. Θα αισθάνονται δηλαδή πραγματικά τούρκοι και όχι απλά θα το λένε γιά πολιτικούς ή άλλους λόγους αφού η ψυχή τους έχει ποτιστεί με φανατισμό και μίσος.

……….Κι αυτό δυστυχώς γίνεται σε έναν ιερό χώρο, μέσα στο τζαμί όπου θέση έχουν μόνο τα θρησκευτικά και τίποτε άλλο. Στο όνομα τής θρησκευτικής ελευθερίας όμως κανένας δεν παρεμβαίνει ώστε να πάψει να διαπράττεται αυτό το έγκλημα μέσα στα τζαμιά τής Θράκης παρόλο που όλοι γνωρίζουν τί ακριβώς γίνεται εκεί μέσα.

……….Και γιά όσους δεν γνωρίζουν, όλα τα παραπάνω τα διδάσκουν στα παιδιά μας χοτζάδες και ιμάμηδες που τοποθετεί και πληρώνει το τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και όχι η επίσημη Μουφτεία τού κάθε νομού. Είναι με λίγα λόγια οι ιμάμηδες των ψευδομουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής κι αυτό βέβαια μάς βοηθάει να καταλάβουμε το λόγο για τον οποίο η Άγκυρα επιμένει στην εκλογή και όχι στον διορισμό από το ελληνικό κράτος των Μουφτήδων στην Θράκη.

Το έγκλημα είναι πολύ οργανωμένο και με θεαματικά αποτελέσματα.


  1. Πηγή: Το περιοδικό τής Θράκης «Ενδοχώρα» το οποίο εκδίδεται στην Αλεξανδρούπολη, τ. 108-109, Σεπτέμβριος 2018.
  2. Πληροφορίες και πηγή εικόνας: Η «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής (GTGB) σε εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο τού 2018, με έξοδα τής τουρκίας.