ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ – 03 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

3 Ιανουαρίου

628.—Ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος εισέρχεται στην πρωτεύουσα των Περσών, Δασταγέρδη. Όταν στις 12 Δεκεμβρίου 627 τα στρατεύματα τής Ρωμανίας με επί κεφαλής τον Ηράκλειο άφηναν νικηφόρα το πεδίο τής μάχης στην Νινευή, τα υπολείμματα τής περσικής στρατιάς αποσύρθηκαν στην Δασταγέρδη. Ο βασιλιάς των Περσών, Χοσρόης Β΄, αποφάσισε να παραμείνει οχυρωμένος. Ο Ηράκλειος εφάρμοσε την στρατηγική τής αναμονής, επιχειρώντας δολιοφθορές και ασκώντας ψυχολογική πίεση στον ηττημένο Χοσρόη. Σιγά σιγά ο κλοιός έκλεινε γύρω από την πολιορκημένη πόλη. Το πότε ακριβώς ο Χοσρόης Β΄εγκατέλειψε την περσική πρωτεύουσα δεν είναι γνωστό. Ο Ηράκλειος όμως στις 6 Ιανουαρίου βρισκόταν ήδη μέσα στην πόλη, εορτάζοντας τα Θεοφάνια.

1787.—Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μετσοβίτης στην καταγωγή εθνικός ευεργέτης, Μιχαήλ Τοσίτσας. Με έδρα τής οικογενειακής επιχειρήσεως την Αλεξάνδρεια τής Αιγύπτου, απέκτησε μεγάλη περιουσία με την οποία έκανε πάρα πολλές δωρεές. Ο Τοσίτσας θεωρείται η ψυχή και το πνεύμα τής ιδρύσεως και αναπτύξεως τής Ελληνικής Κοινότητας τής Αλεξάνδρειας, Φρόντισε όμως και την ιδιαίτερη πατρίδα του το Μέτσοβο, καθώς και την πρωτεύουσα τού νέου Ελληνικού κράτους, Αθήνα, δαπανώντας μεγάλα ποσά γιά έργα εξωραϊσμού οδών και πλατειών. Από τις πιό σημαντικές ευεργεσίες του αποτελεί η διάθεση τού ποσού των εκατό χιλιάδων (100.000) γαλλικών φράγκων γιά το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

1799.—Υπογράφεται μεταξύ τού τσάρου Παύλου Α΄ και τού σουλτάνου Σελίμ Γ’ συνθήκη, γνωστή ως Συνθήκη Συμμαχίας. Ένας από τους σπουδαιότερους όρους τής συμμαχίας, ήταν ένα μυστικό άρθρο το οποίο επέτρεπε στα ρωσικά πλοία τον διάπλου των Στενών. Παρά τα συμφωνηθέντα, η Υψηλή Πύλη διατήρησε την πλήρη κυριαρχία της στα Στενά.

1806.—Ο Κωνσταντίνος Υψηλάντης, ο οποίος είχε καθαιρεθεί από τον σουλτάνο λόγω των σχεδίων του γιά την απελευθέρωση των παραδουνάβιων ηγεμονιών, ανακηρύχθηκε από τους λαούς Βλαχίας και Μολδαυΐας ανεξάρτητος ηγεμών, έχοντας και την συνδρομή τής Ρωσίας. Μετά από αυτό, ο σουλτάνος τον χαρακτήρισε προδότη και διέταξε την σύλληψή του.  Ο Κωνσταντίνος κατόρθωσε να διαφύγει με την οικογένειά του στην Ρωσία, όπου και απεβίωσε το 1816. Λίγο πριν πεθάνει είχε πει στον γυιό του Αλέξανδρο : «Ὑιέ μου μὴν λησμονήσεις ὅτι οἱ Ἕλληνες, μόνον εἰς ἑαυτούς πρέπει νὰ στηρίζονται ὅπως γίνουν ἐλεύθεροι». Ο Σουλτάνος ξέσπασε το μένος του στον ογδονταετή πατέρα τού Κωνσταντίνου, Αλέξανδρο, αποκεφαλίζοντάς τον στις 13 Ιανουαρίου. Είχε και εκείνος διατελέσει στο παρελθόν μεγάλος διερμηνέας τής Υψηλής Πύλης και ηγεμόνας τής Βλαχίας.

1829.—(ν. ημ.) Με επιστολή του στον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών, ο Ιωάννης Καποδίστριας κατήγγειλε την μεγάλη αδικία των Προστάτιδων Δυνάμεων, στον καθορισμό των νέων συνόρων τής Ελλάδος. Ταυτοχρόνως, τού διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση, ούτε οφείλει αλλά ούτε και έχει την δυνατότητα να σταματήσει τον Στρατό μας, ο οποίος εξακολουθεί να μάχεται γιά την απελευθέρωση ελληνικών εδαφών.

1833.—(2-4/1) Με την άφιξη από την Μεθώνη στο Άργος επικουρικής δυνάμεως τεσσάρων λόχων με στρατό και πυροβόλα, υπό την αρχηγία τού  Γάλλου συνταγματάρχη Στοφέλ, οι Αργείοι διαμαρτυρήθηκαν και δυσανασχέτησαν γιά την αναίτια κατοχή. Μετά από την δολοφονία τού Καποδίστρια και την αναρχία που επικράτησε, η Κυβέρνηση τού Ναυπλίου θέλοντας να εκμηδενίσει την Στρατιωτική Επιτροπή τού Άργους, έπεισε τον Γάλλο Στρατηγό Κορβέ να στείλει στο Άργος στρατιωτική δύναμη δήθεν γιά να προστατευθεί το Άργος από την αναρχία. Μερίδα ‘’καποδιστριακών’’ ήλθε σε αψιμαχία μαζί τους, η οποία οδήγησε σε κανονική σύρραξη μέσα στην πόλη.

1839.—Με πρωτοβουλία τού θαρραλέου μητροπολίτη Διονύσιου, αρχίζει μέσα στην καρδιά τού χειμώνα μία μεγάλη πορεία Μελενικιωτών προς την Κωνσταντινούπολη. Αφορμή ήταν η δεινή θέση στην οποία επήλθαν λόγω τής σκληρότητας των τούρκων.

1844.—Αρχίζει η συζήτηση γιά το νέο σύνταγμα το οποίο θα καθορίσει, μεταξύ άλλων, ως επίσημη θρησκεία τού κράτους την ορθόδοξη, ανεχόμενο κάθε άλλη. Θα καθιερώσει επίσης την δογματική ένωση τής ελληνικής Εκκλησίας με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, θα ορίσει τα δικαιώματα τού πολίτη και  την Συνταγματική Μοναρχία ως πολίτευμα. Οι συνεδριάσεις θα λήξουν στις 17 Μαρτίου. Εκείνη την τελευταία ημέρα, οι Κωλέττης και Μαυροκορδάτος κατέθεσαν τις σχετικές «οδηγίες», τις οποίες βέβαια φρόντισαν να ελέγξουν και να εγκρίνουν νωρίτερα Άγγλοι και Γάλλοι αντιστοίχως (…) Το Σύνταγμα τού 1844 αποτελούσε Συμβόλαιο μεταξύ τού Βασιλέως και τού Έθνους. Στο προοίμιό του άρχιζε με τις λέξεις: «Ὄθων, Ἐλέῳ Θεοῦ Βασιλεὺς τῆς Ἑλλάδος», αναφέροντας ότι : «[…] τοῦτο συνωμολόγησε μεταξὺ Ἡμῶν καὶ τῶν πληρεξουσίων τοῦ Ἔθνους».

1850.—(π.ημ.) Ο αγγλικός στόλος, με πρόσχημα την αποζημίωση που ζητούσε από το Ελληνικό κράτος ο Δαβίδ Πατσίφικο, καταπλέει στον Πειραιά (15/1 ν.ημ.) και απειλεί να αποκλείσει όλα τα ελληνικά παράλια, αν δεν ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών !..

1861.—Καταγγελία τού Έλληνα υποπρόξενου τής πόλεως των Σερρών, εξ αιτίας τής δυσβάστακτης φορολογίας που επέβαλε στις συντεχνίες Ελλήνων ο διοικητής τής πόλεως.

1862.—Ημερομηνία ιδρύσεως τού Νοσοκομείου Εδέσσης στην Μακεδονία, γιά την περίθαλψη άπορων ασθενών. Το Νοσοκομείο ίδρυσε η «Εν Βοδενοίς Αδελφότητος των Νέων».

1887.—Τις εκλογές στην χώρα κέρδισε σαν σήμερα ο Χαρίλαος Τρικούπης. Η συγκέντρωση των 10.000 οπαδών του στην πλατεία Συντάγματος, ήταν η πολυπληθέστερη κομματική συγκέντρωση μέχρι τότε. Η κυβέρνηση που αποκάλεσαν «Υπουργείον Τρικούπη-Ζαΐμη», δεν μπόρεσε να βρει υποστήριξη στην Βουλή και έπεσε πέντε ημέρες μετά τον σχηματισμό της.

1906.—Η Ουγγρική κυβέρνηση αποφασίζει την ίδρυση Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα, με σκοπό την διενέργεια αρχαιολογικών ανασκαφών.

1911.—Ἀπεβίωσε ὁ σημαντικότατος λογοτέχνης μας, Ἀλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Ὑπῆρξε ἕνας σπουδαῖος συγγραφέας καὶ πνευματικὸς ἄνθρωπος ὁ ὁποῖος ἔζησε μία ζωὴ στὰ πλαίσια τῆς ἁγιοσύνης. Εἶχε ἀπέραντη ἀγάπη γιὰ τοὺς φτωχοὺς ἀνθρώπους τοῦ νησιοῦ του καὶ τῆς πόλης, ἄσβεστο ἔρωτα πρὸς τὴν φύση, θρησκευτικὴ λατρεία πρὸς τὶς παραδόσεις, τὰ ἤθη καὶ τὰ ἔθιμα τῆς πατρίδας μας.

1912.—Η σταθερή άρνηση τού Βενιζέλου να επιτρέψει την είσοδο των Κρητικών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, προκάλεσε στο νησί έντονες αντιδράσεις. Συγκροτήθηκε Επαναστατική Συνέλευση ενώ ήδη είχαν οργανωθεί και ένοπλα τμήματα. Τον Οκτώβριο τής ίδιας χρονιάς, και μετά από την λήξη των Βαλκανικών πολέμων, οι πύλες τής Βουλής άνοιξαν και γιά τους Κρητικούς.

1913.—Ο Ελληνικός στρατός τής Ηπείρου με τα πυροβόλα του βάλλει εναντίον τού τουρκικού οχυρού Μπιζάνι.

1914.—Στα Ιωάννινα εκδόθηκε  η πρώτη Ημερήσια Διαταγή τού Διοικητή τού Ιερού Λόχου Λεόντιου, σκορπίζοντας παντού τον ενθουσιασμό. Οι κατατάξεις στους Ιερούς Λόχους που σχηματίζονταν γιά τον αγώνα τής Βορείου Ηπείρου, είχαν ήδη αρχίσει. Όπου κι’ αν δημιουργήθηκαν, η κατάταξη εθελοντών ήταν καθολική. Τις πρώτες ημέρες στο Αργυρόκαστρο γράφηκαν πάνω από χίλιοι. Στην Κορυτσά χίλιοι πεντακόσιοι, ενώ στα Γιάννενα και σε διάστημα δύο ημερών, παρουσιάστηκαν 830.

.Οι πρεσβευτές των Μεγάλων Δυνάμεων, σε απάντησή τους προς την χώρα μας, κατοχύρωσαν υπέρ μας όλα τα νησιά τού Αιγαίου πλην τής Ίμβρου και τής Τενέδου.

1917.—Η Αυστροουγγαρία κήρυξε την αλβανία προτεκτοράτο της. Το ίδιο έκανε αργότερα και η Ιταλία, στις 23 Ιουνίου.

1921.—Σε ολόκληρο το Μέτωπο τής Μικράς Ασίας γίνονται δράσεις περιπόλων.

1922.—Στην περιοχή τού Σαγγάριου, ο Ελληνικός Στρατός καταλαμβάνει θέσεις γιά τις οποίες έχει διαταχθεί από το Ελληνικό στρατηγείο.

1927.—Η κυβέρνηση Ζαΐμη γιά να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες,  προέβη σε νέες σοβαρότατες περικοπές στο στράτευμα. Μάλιστα, γιά να καλύψει τα έξοδα τής παραγγελίας των τρακτέρ που θα σύρουν πλέον τα τηλεβόλα, εκποίησε μεγάλο αριθμό υποζυγίων τού στρατού, ενώ έθεσε κληρωτούς σε άδεια επ’ αόριστον.

1930.—Αρχίζει την λειτουργία της η Αγροτική Τράπεζα τής Ελλάδος, με πρώτο διοικητή τον Κωνσταντίνο Γόντικα. Η δημιουργία τής Α.Τ.Ε. απέβλεπε στην προώθηση τής χρηματοδοτήσεως τού αγροτικού τομέα, την διευκόλυνση πωλήσεως τής γεωργικής παραγωγής, την ενδυνάμωση τής διαπραγματευτικής θέσεως των παραγωγών απέναντι στους εμπόρους των προϊόντων τους, την στήριξη τής υπαίθρου και την συγκράτηση τού πληθυσμού της από την ανεξέλεγκτη αστυφιλία. Μετά το ξέσπασμα τής οικονομικής κρίσεως τού 2010 και το πρώτο «κούρεμα» οφειλών, δημιουργήθηκε σοβαρό πρόβλημα στα ίδια κεφάλαια και στην κεφαλαιακή επάρκεια τής Αγροτικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα να απορροφηθεί το υγιές τμήμα της από την Τράπεζα Πειραιώς τον Ιούλιο τού 2012.

1941.—Στο Ελληνοϊταλικό μέτωπο, το Β’ Σώμα Στρατού προέβη σε επίθεση εναντίον των Ιταλών εισβολέων, εκτοπίζοντάς τους από τις θέσεις τους στην Κλεισούρα.

.—Ιταλικές δυνάμεις αποβιβάζουν ενισχύσεις στο λιμάνι τού Αυλώνα στην Βόρειο Ήπειρο. Πρόκειται γιά την μεραρχία οι «Λύκοι τής Τοσκάνης».

.—Σαν σήμερα, προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων έτοιμα να δράσουν, τα αεροπλάνα τής 22ης και 23ης μοίρας. Είχε προηγηθεί η τιτάνια προσπάθεια αποσυναρμολογήσεως, μεταφοράς τους σιδηροδρομικώς και οδικώς από το αεροδρόμιο Πτολεμαΐδος στο αεροδρόμιο Σέδες, και επανασυναρμολογήσεώς τους, σε χρονικό διάστημα έξι ημερών !..

1944.—Οι κτηνώδεις Γερμανοί εκτελούν 30 πολίτες στην πόλη τής Πάτρας. Οι εκτελέσεις είχαν ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ τα θύματα τού ολοκαυτώματος είναι πλέον εκατοντάδες.

1945.—Η κυβέρνηση  Γεωργίου Παπανδρέου δηλώνει παραίτηση.

.—Ο στρατηγός Πλαστήρας σχηματίζει κυβέρνηση με στόχο την καταστολή τού Δεκεμβριανού κομμουνιστικού πραξικοπήματος.

.—Αρχίζουν σε ευρύτατη κλίμακα οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις τής πόλεως των Αθηνών εναντίον των Σταλινοφασιστών, οι οποίες απέδωσαν πλήρως μετά από δύο ημέρες, με την πλήρη αποχώρησή τους από την πρωτεύουσα. Η Ελληνική Μεραρχία Ρίμινι εξόρμησε από το Γουδί προς τα Τουρκοβούνια, με σκοπό την κύκλωση των εχθρών. Ακολούθησαν μάχες οι οποίες οδήγησαν στην πλήρη οπισθοχώρηση και εγκατάλειψη τής πόλεως από τους κομμουνιστές στις 5 τού μήνα.

1948.—Σαν σήμερα κυρώθηκε και ανακοινώθηκε με Βασιλικό  Διάγγελμα τού βασιλέα των Ελλήνων Παύλου Α΄, η προσάρτηση τής Δωδεκανήσου στην Ελλάδα. «Απεφασίσαμεν και διατάσσομεν: Άρθρον 1ον – Αι νήσοι τής Δωδεκανήσου, Ρόδος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Πάτμος, Χάλκη, Κάσος, Σύμη, Κως, Λέρος και Καστελλόριζον ως και αι παρακείμεναι νησίδες, είναι προσαρτημέναι εις το Ελληνικόν Κράτος από τής 28ης Οκτωβρίου 1947. Ο παρόν νόμος, ψηφισθείς υπό τής Δ΄ Αναθεωρητικής Βουλής και παρ’ Ημών σήμερον, κυρωθείς, δημοσιευθήτω διά τής Εφημερίδος τής Κυβερνήσεως και εκτελεσθήτω ως νόμος τού Κράτους. Εν Αθήναις τη 3η Ιανουαρίου 1948, Παύλος Α’». Ο νόμος 518 γιά την προσάρτηση τής Δωδεκανήσου, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α-7 στις 9 Ιανουαρίου 1948. Ακολούθησε η δημοσίευση τού νόμου γιά την διοίκηση τής Δωδεκανήσου ο οποίος δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α-39 στις 14 Φεβρουαρίου τού ιδίου έτους.

1951.—Απεβίωσε ο Έλληνας ποιητής, πεζογράφος, δημοσιογράφος και ακαδημαϊκός, Γεώργιος Δροσίνης. Καταγόταν από οικογένεια αγωνιστών τού Μεσολογγίου και γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1859. Εντάσσεται στους ποιητές τής νέας Αθηναϊκής Σχολής, κυρίως λόγω τής δημοτικής γλώσσας και τής απλότητας εκφράσεως τής ποιήσεώς του, καθώς και των επιρροών που δέχθηκε από τους παρνασσιστές Γάλλους ποιητές και την παρνασσική ποίηση τού Παλαμά. Το 1899 μαζί με τον Δημήτριο Βικέλα ίδρυσαν τον «Σύλλογο Προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων», όπου εξέδωσε λογοτεχνικά έργα, λαογραφικές και άλλες μελέτες. Το 1901 ίδρυσε τις Σχολικές Βιβλιοθήκες και το 1908 το Εκπαιδευτικό Μουσείο. Συνέβαλε επίσης στην ανέγερση τού Οίκου Τυφλών και τής Σεβαστοπούλειας Επαγγελματικής Σχολής, τού Α΄ Εκπαιδευτικού Συνεδρίου τού 1907 και τής Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας (1908). Από το 1914 και ως το 1923, διετέλεσε τμηματάρχης τού υπουργείου Παιδείας με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ενώ υπήρξε επίσης μέλος τής Ακαδημίας Αθηνών από το έτος ιδρύσεώς της (1926).

1953.—Γιά πρώτη φορά, τα Ταχυδρομεία τής χώρας παρουσιάζουν πλεόνασμα 7 δισεκατομμυρίων.

1959.—Ο πρώτος κοσμοναύτης ελληνικής καταγωγής, Θεόδωρος Γιουρτσίχιν Γραμματικόπουλος, γεννήθηκε σαν σήμερα στο Βατούμι τής πρώην Σοβιετικής Ενώσεως. Με ιδιαίτερη καταγωγή από την Σάντα τού Πόντου, οι πρόγονοι τού Θεόδωρου εγκαταστάθηκαν στην Γεωργία το 1900. Στην πρώτη του πτήση η οποία έγινε με το διαστημόπλοιο «Ατλαντίς» τής ΝΑΣΑ τον Οκτώβριο τού 2002 και διήρκεσε δέκα ημέρες, είχε μαζί του την ελληνική σημαία. Έχει ταξιδέψει  έως και το 2017 πέντε φορές στο διάστημα. Στο τρίτο διαστημικό του ταξίδι, ήταν διοικητής τού ρωσικού διαστημικού σταθμού Σογιούζ,  ο οποίος έμεινε συνδεδεμένος με τον διεθνή διαστημικό σταθμό επί 161 ημέρες. Προς τιμήν τής Ελλάδος πρότεινε και ονομάστηκε εκείνη η αποστολή «Όλυμπος».

1969.—Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Βόρεια Ελλάδα.

.—Κατά την διάρκεια αεροπειρατείας, αεροπλάνο τής Ολυμπιακής μέσω Ηρακλείου κατευθύνεται αναγκαστικά γιά το Κάϊρο.

1980.—Καθιερώνεται η πενθήμερη εργασία στον δημόσιο τομέα. Στο Φ.Ε.Κ.1157/Α/126) δημοσιεύτηκε μεταξύ άλλων το ακόλουθο : «[…] αρχομένη από Δευτέρας μέχρι και Παρασκευής, διά το υφ΄ οιανδήποτε σχέσιν προσωπικόν τού Δημοσίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοικήσεως και των λοιπών νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, άνευ μειώσεως τού κατά περίπτωσιν ισχύοντος ή εφαρμοζομένου συνολικού αριθμού ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, επιφυλασσομένων των διατάξεων των επομένων παραγράφων».

1982.—Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αρχίζει την επεξεργασία τού Κώδικα Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, επιθυμώντας τον εκδημοκρατισμό τού Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα. Ήδη από το 1976 είχαν γίνει οι πρώτες προσπάθειες αποδεσμεύσεως τού συγκεκριμένου δικαστικού σώματος από το νομικό καθεστώς, υπό το οποίο οι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων κυριαρχούντο από ιεραρχική υποταγή.  Η πρόταση τότε δεν έγινε δεκτή στην Βουλή γιά ψήφιση.

1992.—Πραγματοποιήθηκε σαν σήμερα συνάντηση Σκοπιανών με την Ελληνική κυβέρνηση, με θέμα την ονομασία τού κρατιδίου τους. Σύντομα οι συνομιλίες θα διακοπούν, μιάς και οι ανιστόρητοι επέμεναν στο: «Δημοκρατία τής Μακεδονίας».

1995.—Παρά τις αντιδράσεις βουλευτών και κομμάτων, το Εκτελεστικό Γραφείο τού ΠαΣοΚ ενέκρινε την πρόταση τού Ανδρέα Παπανδρέου γιά αναστολή των διώξεων που αφορούσαν υποθέσεις τής ΑΓΕΤ και των τηλεφωνικών υποκλοπών (βλ.και 15/9/1994).

2011.—Στὴν ἐκπομπὴ τῆς ΝΕΤ γιὰ τοὺς «Ξένους Μετανάστες», ὁ ἑλληνογάλλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβρᾶς ὡς καλεσμένος, δήλωσε ἐνώπιον καὶ τῆς ὑπουργοῦ Ἄννας Νταλάρα, ὅτι ἡ Ἑλλάδα ἔχει δημιουργηθεῖ ἀπὸ τοὺς ἀλβανούς, ἀπὸ τοὺς τούρκους καὶ ἄλλους ἀνθρώπους ἀπὸ ἄλλες χῶρες. Συνέχισε δέ, λέγοντας «[…] Δὲν νομίζω πὼς εἴμαστε ἐμεῖς οἱ Ἕλληνες, καθαρόαιμοι ἀρχαῖοι Ἕλληνες. Εἶναι ἀπαράδεκτο…». Ὁ ὁμότιμος καθηγητὴς Γενετικῆς καὶ Γενετικῆς τοῦ Ἀνθρώπου στὸ Ἀριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντῖνος Τριανταφυλλίδης, κ α τ έ ρ ρ ι ψ ε  βάσει ἐπιστημονικῶν δεδομένων διάφορες θεωρίες τῆς ἀλλοδαπῆς, οἱ ὁποῖες μέχρι σήμερα ὑποστηρίζονται πεισματωδῶς (δυστυχῶς), καὶ ἀπὸ μερίδα τῆς ἑλλαδικῆς ἐπιστημονικῆς κοινότητας. Ὁ καθηγητὴς διαχώρησε τὴν ἐπιστημονικὴ του θέση ἀπὸ διάφορες παρερμηνεῖες της ποὺ κυκλοφοροῦν στὸ διαδίκτυο, ξεκαθαρίζοντας ὅτι, ἡ ἔρευνά του ἀφορᾶ τὴν γενετικὴ καταγωγὴ (DNA) τῶν Ἑλλήνων καὶ ΟΧΙ τὸ «Ἑλληνικὸ DNA». Λυπηρὴ διαπίστωση ἡ δαιμονοποίηση τῆς ἐπιστήμης τῆς γενετικῆς, ἡ ἐκμετάλλευσή της ἀπὸ ἀντίπαλα στρατόπεδα μὲ τὶς σκοπιμότητές τους, καὶ τελικὰ ὁ στιγματισμὸς ἑνὸς ἐπιστήμονα βάσει τῶν ὑποθέσεων διαφόρων φανατισμένων.

2020.—Πέθανε τις απογευματινές ώρες ο πρώην βουλευτής Χανίων τού ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης. Μεταξύ των βαρύγδουπων επικήδειων που γράφτηκαν, αξίζει να καταγράψουμε μία πρόταση τού ΛΕΦΤ : «Γνωρίζουμε ότι την ώρα που εμφανίστηκε μπροστά σου ο εκτελεστής χάρος θα τού ’πες αυτό που είπε πεθαίνοντας ο Τσε Γκεβάρα: ‘’Ξέρω ότι έρχεσαι να με σκοτώσεις. Πυροβόλησε, δειλέ. Θα σκοτώσεις έναν ΑΝΔΡΑ’’»!.. Είναι ο πρώτος, από τους 153 που ψήφισαν ΝΑΙ στην προδοτική ‘’Συμφωνία των Πρεσπών’’, ο οποίος αποχαιρέτησε τα γήινα πριν προλάβει να γιορτάσει τον ένα χρόνο από την κύρωσή της.

 Copyright (©) «Ἑλληνικὸ Ἡμερολόγιο»
 Βασική πηγή: www.e-istoria.com

Αφήστε μια απάντηση